Възгледът за тантра. Том 1 и 2 -
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: thecollectorsmarket.com, София

Контакт

Възгледът за тантра. Том 1 и 2

Цена 36.00 лв
рядка книга
Корица: мека
Година :1994
Страници: 736
Формат: голям
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Източни мъдрости книги

Основното схващане на тантра е следното, и то е революционно:

Светът не е разделен на по-висш и по-нисш, светът представлява едно цяло, по-висшето и по-низшето са хванати ръка за ръка. Висшето включва низшето, низшето включва висшето. Висшето е скрито в низшето, низшето е скрито във висшето - затова низшето не трябва да се отрича, не трябва да се осъжда, не трябва да се унищожава или умъртвява. Низшето трябва да се трансформира. На низшето трябва да се даде възможността да се движи нагоре... и низшето се превръща във висше.

За да откриеш истинският човек, трябва да отидеш до корените. Основното сващане на тантра е следното, и то е революционно: Светът не е разделен на по-висш и по-нисш, светът представлява едно цяло, по-висшето и по-нисшето са хванати ръка за ръка. Висшето включва нисшето, нисшето включва висшето. Висшето е скрито в нисшето, нисшето е скрито в висшето - затова нисшето не трябва да се отрича, не трябва да се осъжда, не трябва да се унищожава или умъртвява. Нисшето трябва да се трансформира. На нисшето трябва да се даде възможността да се движи нагоре.... и нисшето се певръща във висше.

Не съществува непреодолима пропаст между Бога и Дявола - дълбоко в сърцето си Дяволът носи Бога. Когато това сърце започне да работи, Дяволът се певръща в Бог. 

Тантра казва: Никога не осъждай нищо - отношението на осъждане е глупаво отношение.Когато осъждаш нещо, отнемаш на себе си потенцията, която може да стане достъпна за теб, ако развиеш нисшето. Не отричай калта, защото лотосът е скрит в калта. Използвай калта за да откриеш лотоса.

Възгледът за тантра. Том 1 и 2,