Проклинам Реката на времето - Пер Петершон
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: Иванов, София

Контакт

Проклинам Реката на времето

Пер Петершон

Цена 3.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2010
Страници: 224
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Художествена литература

Преди да издаде първият си роман, Пер Петершон (роден 1952 г.) работи няколко години като библиотекар, служител в книжарница, преводач и литературен критик. Първата му книга „Пепел в устата, пясък в обувката” е обявена за един от най-сензационните дебюти в десетилетието. След нея Петершон публикува сборник есета и пет романа, които утвърждават мястото му сред най-значителните автори на художествена литература в Норвегия. Следват редица престижни литературни награди, а за романа „Хайде да крадем коне” – най-големият европейски бестселър – получава международната награда ИМПАК (International Dublin IMPAC Literary Award), наградата на норвежката критика и приза на книгоразпространителите за най-добър роман.
„Проклинам реката на времето” е последната му книга – искрен, интелигентен и затрогващ, но същевременно и шеговит разказ за сложната връзка между майка и син, предаден чрез приятната, умела и прецизна проза на Пер Петершон. Разказът тече спокойно надолу по реката на времето по един очарователен начин. Книгата тихо и сигурно пленява. За нея е отличен с наградата за литература на „Северния съвет” и престижното норвежко литературно отличие „Браге”.
„Пестеливата и премислена проза на Пер Петершон притежава невероятна сила” – The New Yorker
„Изобилие от красиви магически моменти” – The New York Times Book Review
“Книгите на Пер Петершон са романите, които чакаш. Той отново е създал, в който тъмните тайни на живота са озарени от магическа светлина.” – Neue Zu"rcher Zeitung, Germany

Проклинам Реката на времето, Пер Петершон