Бог да благослови Стю - Станислава Чуринскиене
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: Иванов, София

Контакт

Бог да благослови Стю

Станислава Чуринскиене

Цена 3.50 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2006
Страници: 245
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Художествена литература

"Бог да благослови Стю" трябваше да е съвсем друга книга -интелектуална, красноречива и казваща нещо за света. Бях планирала тази много важна книга повече от 15 години. Само че не се получи така. На почетната възраст от 29 години отдавна се бях отказала от писането, работех с хора с тежки психични заболявания и се утешавах, че от журналистическото ми образование ще има поне една полза -баща ми щеше да си сложи дипломата ми в рамка за семейната история.

По онова време за мен бяха настъпили лоши времена - заедно с кслегите ми се опитвах се да работя за хора с психични увреждания, от които никои не се интересуваше. Още по-малко пък някои се интересуваше от старанията ни да помогнем на хора, които се оказаха последната грижа на общността. Бях започнала да се съмнявам, че грижата за другия изобщо се възприема като важна.

Тогава една холандска организация ме покани да консултирам техен проект. Заминах за Амстердам и там преживях физическо нападение, което сериозно застраши живота ми. В този критичен момент помолих много хора за помощ и реакцията им беше същата, която срещах и в работата си с рискови групи - пълно безразличие. Тогава, сякаш отникъде и съвсем неочаквано, се появи един ирландец на име Стю, които ме защити с риск за живота си и после си тръгна без дори да изслуша думите ми на благодарност. Не поиска нищо в замяна на това, че спаси живота ми.

Не успях да благодаря на Стю, които ми подари увереността, че когато стане най-зле, винаги ще се намери човек, които не би търпял безучастно страданието на хората около него. Благодаря му с тази книга. Надявам се всеки да намери своя Стю, когато най-много се нуждае от него. Надявам се всеки да влезе в обувките на Стю поне веднъж.

Бог да благослови Стю, Станислава Чуринскиене