Другият ръкопис. Кой уби Георги Стоев? - Йордан Матеев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: Иванов, София

Контакт

Другият ръкопис. Кой уби Георги Стоев?

Йордан Матеев

Цена 2.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2008
Страници: 128
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Криминални романи

Той може да е по-големият дявол, но си намира майстора...
Показната екзекуция на емблематичния писател Георги Стоев кара цялото общество да настръхне от страх. Оказва се, че зад скандалния автор стои опитният агент от структурите на бившата Държавна сигурност, известен в конспиративните среди с пернатия си псевдоним Орел. Екзекуторите на писателя подхвърлят на агента взривоопасен компромат, наречен от него самия „другия ръкопис". Документът съдържа потресаващи факти, доказателства и разкрития за корупцията и колосалните злоупотреби на управляващата държавата олигархия. Който владее тази информация, може да предизвика втори десети ноември, подменяйки досегашния политически елит на България и да дърпа задкулисно конците на новите властници-марионетки. За добро или за лошо.
В разразилата се борба за власт се включват най-активно Младен Михалев-Маджо, набеденият за ВС кръстник о.з. генерал Любен Гоцев, жестокият и безскрупулен резидент на няколко чуждестранни разузнавания - Тристан.
Наемен убиец междувременно започва физическата чистка на някои от
свидетелите на разстрела на писателя пред хотел „Плиска", Орел, който се е заклел да отмъсти на убийците за вербувания от него Стоев, изпълнява ролята на стръв във водовъртежа от кървави насилия и подмолни интриги, които най-накрая го отвеждат до истинското лице на злото. По-големият дявол, който се е амбицирал да бъде новият кукловод след съдбоносните промени в България. Този дявол може и да е претърпял поражение, но не е изгубил окончателно войната. Само една личност може да го елиминира завинаги и тази личност залага живота си в името на едно по-справедливо бъдеще.

Другият ръкопис. Кой уби Георги Стоев?, Йордан Матеев