Един дълъг ден в един кратък живот - Алберт Малц
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Един дълъг ден в един кратък живот

Алберт Малц

Цена 2.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :1960
Страници: 424
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Романи, Художествена литература

Забележки към обложката, надпис с пожелание.

"Един дълъг ден в един кратък живот" е първият роман от 1949 година насам на американския писател Алберт Малц. В тази необикновена и внушителна литературна творба, предопределена да стане настолно четиво, е отразена дълбоката същност на попадналия в затвора човек, преплетена с борбата против расовите предразсъдъци, както тя се е развила в един-единствен ден на вашингтонския федерален затвор. Изграден върху едно улично сбиване, което възникнало от една демонстрация на ученици срещу сегрегацията в градските средни училища, романът изследва острите социални конфликти и нюансите на расовите отношения между хората с различни професии и обществено положение и с най-разнообразна възраст, живот и минало.

Събраните тук от случая затворници — негри и бели — излежаващи краткосрочни присъди или очакващи разглеждане на делото, съдебно решение или преместване, представляват един истински напречен разрез на Америка. С постепенното въвличане на действащите лица в централния конфликт на книгата авторът, описвайки живота им, дава и техните радости и скърби, техните несполуки и надежди. Това е едно майсторско и проникновено, изпълнено с обич изучаване на тези хора, които се колебаят между расовото предубеждение и братството, което неизменно расте през време на затворническия ден. Изобразяването на душевния смут и вълнения на негъра младеж и смесените чувства на отнасящия се приятелски към него по-възрастен бял южняк — двама от главните герои на романа — е една от най-убедителните разработки на тази тема в съвременната литература.

Галерията от характери, разказите, трагедията и хуморът, които бликат от всяка страница на тази книга, са резултат от жизнения опит на автора.
Романът е вече издаден на повече от петнадесет езика.

3647

Един дълъг ден в един кратък живот , Алберт Малц