Тайната на Христофор Колумб - Дейвид Хатчър Чайлдрес
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: thecollectorsmarket.com, София

Контакт

Тайната на Христофор Колумб

Дейвид Хатчър Чайлдрес

Цена 20.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2011
Страници: 263
Формат: голям
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Мистика и загадки книги

Истината за Колумб, изгубеното съкровище на тамплиерите, пиратството и произходът на масонството в Америка

 

В търсенето на Тайната на Христофор Колумб авторът се връща хиляди години назад в историята на морските авантюри. Тръгвайки от древността и корабите на финикийците и на други цивилизации, Дейвид Хатчър Чайлдрес започва невероятно проучване, което стига до Средновековието и предоставя най-интересните и непознати свидетелства за известния Орден на Храма – например за неговия огромен флот, който си съперничи с най-големите морски сили от епохата.

 

Хатчър Чайлдрес разкрива изненадващите пътешествия на мореплавателите от най-мистериозния известен религиозен Орден в историята, които ги отвеждат до самия американски бряг. Това е теория, която би могла да обясни огромното количество злато, собственост на тези бойци монаси, за чийто произход се разпространяват различни легенди.

 

Какво се случва с този флот и тайните му? По една абсолютна спирала от мистерии ще се запознаем с такива необичайни места и събития, като Шотландия на митични владетели, Американската революция или Карибите от XVI век, крале, пирати, масони, сектата на хашишините.

 

Този разказ неминуемо ще ни отведе до една от най-важните личности в историята – Христофор Колумб, чийто живот все още крие много тайни. Загадки, които стават още по-многобройни с изследването на Чайлдрес, според който Колумб може би е роден на Майорка и е имал възможност да се свърже с еврейски картографи от острова, чиито предци два века по-рано са служили в тамплиерския флот.

 

Защо Исабела Кастилска, една от най-могъщите кралици по онова време, се доверява напълно и отпуска средства на един непознат мореплавател на име Христофор Колумб? Дали тези средства за откривателя на Америка не са от баснословните тамплиерски съкровища?

 

Загадките на тази история:

- Имало ли е морска война между тамплиерите и Ватикана, която продължава векове след тяхното изчезване?

- Дали митичното злато на Ордена на тамплиерите не идва от пътуванията на флота му до Америка векове преди раждането на Колумб?

- Роден ли е Колумб на Майорка?

- Какво предлага Колумб на кралица Исабела Кастилска?

- Каква какво свързва тамплиерския флот с митичните карибски пирати?

- Каква е връзката между оцелелите членове на Ордена на тамплиерите, масонството и Американската революция?

 

Дейвид Хатчър Чайлдрес е авантюрист, археолог любител и пътешественик, чиито произведения, публикувани в САЩ, се продават из целия свят. На 19 години напуска родината си САЩ, за да се впусне в одисея, по време на която открива и опознава древните цивилизации в целия свят: от Централна Африка, Китай, Близкия изток до останките от южноамериканските цивилизации. С многобройните си пътешествия през последните двайсет години Чайлдрес достига до задълбочени познания, които може би не са съвсем академични, но са много близо до историческата действителност. 

Тайната на Христофор Колумб, Дейвид Хатчър Чайлдрес