Пътеки от утрото. Очерци за средновековната българска култура - Иван Дуйчев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Пътеки от утрото. Очерци за средновековната българска култура

Иван Дуйчев

Цена 4.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :1985
Страници: 256
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Исторически книги (история), Културология книги

Леки забележки към обложката, книгата е отлична.

Иван Симеонов Дуйчев е виден български историк и палеограф с интереси към българската и византийската средновековна история.

...Специализира в Италия (1932-1936), където под ръководството на проф. Силвио Джузепе Меркати разработва и защитава докторат в Римския университет на тема „Българските Асеневци във Византия“ (1934). Завършва и курс във Ватиканската школа по палеография и архивистика в Рим. По това време негов покровител и наставник е префектът на Архива на Ватикана кардинал Анджело Меркати.

...През 1981 г. е избран за член на Българската академия на науките. Участник е в международни конгреси и конференции, член на Академията на науките, литературата и изкуствата в Палермо, член-кореспондент на Британската академия (Лондон), член на Понтификалната академия по археология (Рим), носител на Хердерова награда (1974). Научната му продукция включва над 500 публикации.

След смъртта му личната му библиотека е предоставена на Софийския университет, а къщата, в която живял, е превърната в изследователски център.

4279


Пътеки от утрото.  Очерци за средновековната българска култура, Иван Дуйчев