Пътешествие из Карликания и Ал Джебр - Владимир Льовшин, Емилия Александрова
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Озарения
Купувам книги
Добави книга

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Пътешествие из Карликания и Ал Джебр

Владимир Льовшин, Емилия Александрова

Цена 8.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :1971
Страници: 212
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Математика учебници, Детско-юношески (тийн) книги

Драги читатели,

През 1946 г. издателство „Детская литература“— Москва, отпечата за вас книгата на писателя и математика Владимир Льовшин „Три дни в Карликания“. Тези, които я прочетоха, извършиха заедно с учениците Таня, Сева и Олег забавно пътешествие. Те бяха в Аритметическата държава, където живеят числата-джуджета и числата-великани, запознаха се с нейната столица Арабела, посетиха карликански цирк, представление на лед, Улицата с огледалата и узнаха много интересни и полезни неща за числата, за техните история и свойства.

Книгата много се понрави на децата. В много бройни писма, отправени до автора, те молеха да продължат пътешествието из страната на числата. И Владимир Льовшин изпълни тяхното желание: заедно с писателката Емилия Александрова той написа продължение на приказката „Три дни в Карликания“ — книгата „Черната маска от Ал Джебр“.

Този път авторите поведоха читателите из друга, съседна на Карликания страна — Ал Джебр, т. е. Алгебра. Те ги заставиха да изминат сложен, но не по-малко интересен път в търсене на тайнствената, омагьосана Черна маска. За да развалят магията и я освободят, се наложи доста да се помъчат. Достатъчно е да се каже, че по време на пътешествието героите и читателите на книгата се научиха да съставят и решават алгебрични уравнения от първа степен — а това все нещо значи!

„Черната маска от Ал Джебр“ излезе от печат през 1965 г. и много от вас успяха да се убедят, че продължението е не по-малко увлекателно от началото. Именно затова решихме да обединим двете книги в една и да дадем възможност на този, който не е бил още нито в Карликания, нито в Ал Джебр, да направи две пътешествия подред без прекъсване.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При книги за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
5498

Пътешествие из Карликания и Ал Джебр , Владимир Льовшин, Емилия Александрова