Portugal, un voyage dans le Temps / Португалия, пътуване във времето - Nuno Júdice et Bernard Cornu
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Веселин Добрев, временно не изпълнява поръчки, София

Контакт

Portugal, un voyage dans le Temps / Португалия, пътуване във времето

Nuno Júdice et Bernard Cornu

Цена 14.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :2013
Страници: 160
Език: френски
Състояние: отлично
Категория: Пътеписи книги, Албум със снимки

Поетична и философска медитация за времето, текстът, представен тук, ще съблазни всички любовници на Португалия. В истински поет, Нуно Джудицеотбелязва отражението си далеч от всяко общо място в родната си страна, което не е само на фадо и саудада. Както си спомня в тези страници, португалската душа или идентичност първо се раждат от пейзажи, които черпят силата си от земята, докато се изправят пред океана. - Но пейзажът, писа Джудице, не е отговорен за това измислено качество, което му даваме. Тя съществува, има индивидуалност, която признаваме с всяка стъпка, а след няколко километра всичко се внезапно се променя, сякаш страната е съставена от парчета и всяка от тях съответства на част от тази душа, която ни придружава от крайния юг до крайния север, от Атлантика до испанската граница. "

Текстът е придружен от превъзходни черно-бели снимки на Бретан Бернар Корну , познавач на Португалия, с когото е пътувал във всички посоки и фотографира повече от десет години. Тези изображения ни водят, страница по страница, както в Лисабон и в долната част на португалската провинция, близо до лицата и най-отдалечената точка на хоризонта, подхранване, повече qu'illustrant, диалог между думи и снимките.

Текстът, представен тук, в двуезично издание, е преведено от португалски от Ан-Мари Куинт, почетен професор по литература и цивилизация на Португалия и Бразилия в Сорбоната Nouvelle - Париж III.

Корична цена: 25 €

Portugal, un voyage dans le Temps / Португалия, пътуване във времето, Nuno Júdice et Bernard Cornu