Неизвестните оръжия - Тодор Андреев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: thecollectorsmarket, София

Контакт

Неизвестните оръжия

Тодор Андреев

Цена 15.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2003
Страници: 352
Формат: голям
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Публицистика и документалистика книги

Тодор Андреев е офицер от запаса, полковник, завършил е военно училище в Шумен и Военна академия в Санкт-Петербург - инженер по специалност „Въоръжение". Занимавал се е с конструкторска работа. Журналист, който пише по проблемите на оръжията и влиянието им върху военните доктрини. 
Познат е на любителите на популярното четиво, документалната хроника и политическия детектив с произведенията си „В космоса без ракети", „Цивилизацията търси себе си", „Крахът на аферата „Фау", „Високоточните оръжия" и множество статии в периодичния печат. Силен читателски интерес предизвика и книгата му „Атомните шпиони". 
В „Неизвестните оръжия" с впечатляваща информираност авторът ни води из необятни лабиринти, където с настървение се изследват тайнствените „обещания" на науката за създаване на нови видове бойни машини, смразяващо зловещи и много по-коварни от познатите на човечеството: лазерни бластери и лъчисти кинжали за звездни войни; хипер скоростни бойни ядра за внезапни удари; апарати за микровълново спичане на клетките; букети от токсини, вакуумни и фосфорни бомби; системи за таен контрол на разума; атака на психиката и чудовищно изграждане с холограми-фантоми; „ядрени къртици"; „огнедишащи земни чудовища"; въздушно-космически крайцери; антиматериални щамове; кибернетични „троянски коне" за електронен холокост; индивидуални машини за персонално убиване... И много други сатанински творения и арсенали за масово изтребление и манипулация на човешката психика, които превръщат войната във фантастичен филм на ужасите.

Неизвестните оръжия, Тодор Андреев