Дъга над леглото - Олга Кръстева
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Веселин Добрев. Поръчките се изпълняват в 7 дневен срок. , София

Контакт

Дъга над леглото

Олга Кръстева

Цена 2.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2005
Страници: 111
Език: български
Състояние: добро
Категория: Разкази книги, Есеистика книги

Забележка: По последните 3 листа и вътрешната страна на задната корица има надписи с химикалка.

ОЛГА КРЪСТЕВА е родена през 1928 г. в София. Започва да пише от 1952 г. и публикува фейлетони и разкази във в. "Стършел".
Автор е на: "Само за жени" (библиотека "Стършел"), "Слънце в перална машина" - разкази, както и на книгите за деца и юноши: "Мигове в кибритена кутийка", "История с куче без куче", "Люлеещият се стол", "Уличка Влюбените", "Майстор Кольо Фичето", "Една година без значение", "Така казват хората", "Страници от камък и дърво" (в съавторство с арх. Ахрянов), "Театърът през вековете", "Ангели без коси".
Работила е като литературен редактор в завода за грамофонни плочи "Балкантон".
Автор е на много драматизации за деца, възпроизведени на грамофонни плочи. Писала е и драматизации, и оригинални пиеси за Радиотеатъра, както и драматизации и оригинални пиеси за Телевизионния театър при БНТ: "Защитата" (за Илия Цанов - защитник в делото срещу Ботевите четници), "Камбаната" (документална пиеса за Васил Левски), "Белият лъч" (за живота на И. Нютон), "Приказки от един живот" (за X. К. Андерсен), а също така и телевизионни пиеси за живота на Н. Бозвели, П. Р. Славейков, Ив. Богоров и др. Автор е на сценарии за мултипликационни и игрални филми за деца: "Мигове в кибритена кутийка", "История с куче без куче", "Търси се нова майка" и др.
Нейни книги са преведени и на чужди езици.

Дъга над леглото, Олга Кръстева