47-ят самурай - Стивън Хънтър
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: thecollectorsmarket, София

Контакт

47-ят самурай

Стивън Хънтър

Цена 12.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2008
Страници: 396
Формат: джобен
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Трилъри книги

БЕЗПОЩАДЕН И ЕКЗОТИЧЕН ТРИЛЪР ЗА МЪСТ, ЧЕСТ И ДЪЛГ...
Двама доблестни мъже, американец и японец, са врагове на бойното поле по време на Втората световна война.
Но близо шейсет години по-късно съдбата среща техните синове. Филип Яно отчаяно търси помощта на Боб Лий Суогър, за да открие меча на своя баща, използван в паметната битка. 
Боб открива оръжието и отлита за Токио. Но вместо историята да приключи тук, Яно и семейството му са зверски убити. Боб се озовава в центъра на поредица от жестоки престъпления и недоумява как един меч предизвиква толкова кръвопролития.
Защото той все още не знае, че държи в ръцете си не обикновено оръжие, а легендарен и безценен самурайски меч, за който си струва да убиваш.
За да разплете загадката, Боб Лий Суогър се впуска в света на самураите, свирепия подземен живот на якудза и неписаните правила на японската култура. И само едно е ясно - парите и властта могат да доведат мъже от различни националности до опасни крайности.

Стивън Хънтър е носител на наградата "Пулицър" за критика. За романа си авторът е вдъхновен от легендата за 47-те самураи, чиято история се е превърнала в символ на лоялност, храброст и преданост. 

47-ят самурай, Стивън Хънтър