Водосрез - Паоло Бачигалупи
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: thecollectorsmarket, София

Контакт

Водосрез

Паоло Бачигалупи

Цена 15.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2016
Страници: 440
Формат: голям
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Фантастика и фентъзи книги

Тези дни наближават - и винаги литературата ги обяснява по-добре от фактите. "Водосрез" е спекулативен трилър, прекрасно планиран и написан, и изчитането му ще ви накара да се замислите... и да ожаднеете.

Лий Чайлд


В близкото бъдеще водните войни са по-важни от тези за нефта. Климатът е необратимо променен, мощни пясъчни бури помитат град след град. Американските щати са се разпаднали на съперничещи си територии, защитени със строгоохранявани граници. Там се стреля на месо не само срещу бежанци от окончателно превзетото от наркокартелите Мексико, но и срещу американци от южните щати, бягащи отчаяно на север - там, където още вали.


Невада, Аризона и Калифорния са се вкопчили в смъртоносна битка за правата над река Колорадо. Лас Вегас оцелява чрез безскрупулни машинации, включващи използването на безмилостна частна армия водосрези. Те са професионалисти в унищожаването на цели градове, прекъсвайки достъпа им до вода.


Най-добрият водосрез от Вегас е изпратен на опасна мисия в умиращия Финикс. Там се крие тайна, която може да промени равновесието на силите за водата от реката. А за нея си струва да се лее кръв.


Всеки може да пише за бъдещето. Паоло Бачигалупи обаче пише за бъдещето, което ни очаква, ако продължаваме по същия начин. Романът му е красив... и ужасяващ!

Джон Скалзи

Водосрез, Паоло Бачигалупи