Концертино за гайда и народен оркестър - Николай Стойков
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Концертино за гайда и народен оркестър

Николай Стойков

Цена 20.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1978
Страници: 32
Формат: голям
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Нотна литература

Състояние: Петна на задна корица.

Тираж 200+42

Във връзка с професионалната подготовка на народните изпълнители в средните музикални училища в Котел и Широка Лъка и фолклорния отдел във Висшия музикално педагогическия институт в Пловдив се наложи създаването на пиеси за народни инструменти в по-крупни форми. Концертино за гайда 

и народен оркестър се явява като необходимост във връзка с обучението и усъвършенствуването на народните инструменталисти. Пиесата е изградена върху автентични гайдарски мелодии. Високите музикално естетически качества на оригиналните инструментални мелодии, сложната орнаментика и виртуозната фактура са послужили на автора за отправна точка при създаването на съпровода им. Приложеното клавирно извлечение към партитурата дава възможност на изпълнителя да изработи пиесата и с клавирен съпровод. Представянето на концертиното в партитурен и клавирен вид послужи и като материал в часовете по дисциплините хармония, оркестрация, музикален анализ и аранжиране. 

Авторът смята, че със създаването на пиеси в по крупни форми ще запълни празнотата в литературата за народни инструменти и ще се даде възможност на инструменталисти с богати изпълнителски качества да изявят своя музикален талант. 

***************************

Като композитор Николай Стойков твори активно в областта на камерната, хоровата, сценичната музика, както и в обработката на български автентичен фолклор. Много негови произведения са записани на грамофонни плочи, аудиокасети и компактдискове. Голяма част от творчеството му е издадено от Държавно издателство „Музика“. Автор е и на 15 пособия за обучението на студентите от фолклорните специалности в Академията. С педагогическата си дейност е допринесъл за духовното израстване на над 25 випуска народни инструменталисти, диригенти и педагози. Оказал е незаменима помощ в развитието на двете фолклорни музикални училища в Широка лъка и Котел.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
6563

Концертино за гайда и народен оркестър , Николай Стойков