Три секунди тишина - Павел Бъчваров
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Три секунди тишина

Павел Бъчваров

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :1972
Страници: 268
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Приложна психология книги, Художествена литература

Състояние: Подлепена корица.

Три секунди тишина. Това е злокобната тишина на всяко престъпление. После... всичко се развива шеметно. Само в Душата на престъпника е останала огромна празнина, образувана от експлозивната загуба на психичната енергия, изхабена в миговете на „късото съединение“. 

Три секунди са мъчителна вечност за пренапрегнатата човешка психика. И в предстартовото броене на пистата, и при смъртоносното съскане на фитила от ръчната граната, и когато автомобилните спирачки скърцат пронизително, нервите са опънати до крайност. За три секунди става всичко, което се нарича невъзвратимо. 

--------------------

„ Три секунди тишина“. Странна книга за странните прояви на психичния живот. Това не е криминална книга, а е по-скоро психология на престъплението. От особен ъгъл на зрение авторът разглежда интимните механизми на престъпното мислене, така че се заличава границата между порока и античовешкото деяние, до което той води. 

Със свойствения си своеобразен начин на изложение Доктор Павел Бъчваров прави точен разрез на човешката душа в плоскост, разкриваща спонтанния за изграждането на престъпника от „невинната“ наркоманно-алкохолна страст - път, солидно трасиран, без възможности за спасителни отклонения, водещ към неизбежната гибел. 

В редица новели, разкази и есета авторът ни води по престъпните пътеки на миналото и настоящето, за да остави накрая у читателя впечатлението не за някаква невероятна сложност на въпроса, а колко прости, но и колко трагични са проблемите на безбройните „случайни“ алкохолни престъпница. 

Това вече не е книга самотник. Тя е продължение на издадената от нашето издателство книга „Писма от Другия свят“, засягаща кръга на тютюневата и опиатна наркомания. Тук виждаме същия жанр и стилови похвати, с които авторът си служи, за да разкрие по интересен и заинтригуващ начин скритите закони на едно тъмно царство — царството на наркоманните пороци, слабите човешки души и техните престъпления. 

Това е книга за упадъка на някои хора, за разрухата на тяхната психика и същевременно доказателство, че всеки духовен живот крие в себе си възможностите за избавление от алкохолната наркомания — един от най-страшните недъзи на нашето съвремие. 

Борчо Обретенов 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
6678

Три секунди тишина , Павел Бъчваров