Пепел от чемшир - Иван Тренев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Пепел от чемшир

Иван Тренев

Цена 8.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1980
Страници: 244
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Романи

Герой от Априлското въстание и от боевете при Кревет-Гредетин, Стоян Кантарджията понася достойно кръстните мъки на борбата. Не се колебае да пожертва и живота си в името на свободата и когато бойната тръба на Царя Освободител призовава под знамената родолюбивите българи, той се записва опълченец. Вековното иго приключва, но ще погинат ли идеалите на Левски, в които той вярва с цялата си душа? Ще угасне ли единствената светлина, към която се е стремял гордият поборник - да види Родината истински свободна?

Красива и амбициозна, Санда Барутова мечтае за семейно огнище и богатство и е готова на всичко, за да ги постигне. Тя вижда Стоян и решава, че е срещнала любовта на живота си, но не знае, че за него единственото имане е свободата и справедливостта. Когато разбира това, пътищата им се разделят.

"Пепел от чемшир” е книга за преходността на тленното и за вечната красота на моралните стойности. 

В нея авторът проникновено разкрива тайните на съкровеното човешко битие, поставя върху чувствителни везни доброто и злото, прекрасното и уродливото,  истината и лъжата, верността и предателството, милосърдието и злобата, упованието и гибелта. Участник в Априлското въстание и в освобождението на България, главният герой понася достойно кръстните мъки на борбата. Свободата е извоювана, но идеалите в капиталистическа България са погинали. Отечеството отново е поругано. Угаснала е единствената светлина, към която се е стремил през целия си живот старият поборник да види Родината истински свободна. 

Всичко в романа е почерпано от действителността, но преосмислено и пресътворено от автора с тънка лиричност. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
6867

Пепел от чемшир , Иван Тренев