През шестнадесетте си момчешки години - Михаил Ребров
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

През шестнадесетте си момчешки години

Михаил Ребров

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1968
Страници: 104
Формат: джобен
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Мемоари, биографии книги

Състояние: Надпис с пожелание.

Кой най-много завижда на космонавтите? 

Разбира се, те, момчетата от нашата планета. 

Те завиждаха по-рано на първооткривателите, щурмуващи «белите петна» на земната карта, след това на челюскинците, проправящи си път през суровите ледове на Арктика, след това на летците, издигащи се все по-нависоко и прелитащи все по-надалече. Тяхната мечта сега е космосът, разговорът със звездите, щурмът на Луната, пътешествията до Голямата мечка... 

Нашите пътища са техни пътища. И тези тримата от «Восход» — пилотът, лекарят, ученият до вчера също бяха момчета. 

Тази книга не е измислена. Всичко в нея е истина. Събитията, за които ще стане дума, са разказани на автора от самите космонавти, от техните роднини, познати и приятели. . .

Това е обикновена книга. Тя разказва за обикновени неща. Като я прочете, читателят ще се запознае не с биографиите на тримата смелчаци, 

които летяха в космоса с кораба «Восход», не с всички стъпала от живота на учения, лекаря и космонавта пилот, които съставиха щата на първата космическа лаборатория и работиха цяло денонощие на орбитата. . . 

Единият от тях стартира два пъти. Втория — за да изпробва новия кораб «Союз». Той път загина. Загина, завръщайки се от задание. Падна пред прага на синята планета. Но той не е забравен и никога няма да го забравят. Ето какво казват за него другарите му космонавти. 

«Той обезсмърти името си, загивайки като войник на космическия си пост. Той искаше да спечели битката с космоса, който покори веднъж. И той стори това. Той се завръщаше обратно. И изведнъж. . .  Володя Комаров вече не е между нас. Това е тежка, невъзвратима загуба. Изчезна частица от нашата душа, частица от нашата обич, частица от нашето общо дело. За всички ни той бе не просто по-възрастен другар, колега по работа, а и най-отзивчив, добър другар, звезден брат, предводител, боец комунист на нашия отряд от космонавти. 

Такъв ще остане завинаги той в нашите сърца."...

Летци космонавти на СССР: Ю. Гагарин, В. Николаева-Терешкова, Г. Титов, А. Николаев, П. Попович, В. Биковски, К. Феоктистов, Б. Егоров, П. Беляев, А. Леонов. 

От кратките истории читателят ще се запознае с този период от живота на покорителите на вселената, когато те са били все още момчета, когато всеки от тях е бил шестнадесетгодишен. . 

Но така или иначе това е разказ за пътя към космоса, за голямата и светла мечта, за трудните сражения по този път, за победите и пораженията, за силата на духа и верността на принципите. 

АВТОРЪТ 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
6863

През шестнадесетте си момчешки години , Михаил Ребров