Търговци на мечти - Харолд Робинс
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Калисто, София

Контакт

Търговци на мечти

Харолд Робинс

Цена 0.99 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1992
Страници: 542
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Романи

Харолд Робинс е сред най-четените писатели в света. Всички негови романи са бестселъри.

„Търговци на мечти“ е живата история на Холивуд. Тук ще се запознаете с американската киноиндустрия от момента на създаването й, с интимния живот на първите „звезди“, с финансовите удари и инфарктните ситуации на продуцентите-магнати, които дърпат конците зад кадър.
Джони Едж е посветил живота си на кинобизнеса. Дулси е изгряла на екрана, за да унижава мъжете. Питър се опитва да запази честта си сред обиграни мошеници. Дорис вярва в единствената любов. Всички те са незабравими фигури от пъстрия свят на Холивуд, едновременно обаятелен и ужасяващ, изграден върху мита за преуспяването.

Докато е в Холивуд Робинс е заразен от духа на Меката на изкуството и решава да започне да пише. Първият му роман „Never Love A Stranger“ е публикуван през 1948 г. Той става хит и предизвиква доста спорове заради сексуалната му насоченост.

Вторият му роман „Търговци на мечти“ от 1949 г. е за американската филмова индустрия до звуковата ера. Както в първия си роман Робинс смесва собствените си преживявания с исторически факти, мелодрама, секс и екшън, в един бързо развиващ се разказ.


239

Търговци на мечти, Харолд Робинс