Божана Димитрова. Кауза радио журналист - Ивайло Христов
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Веселин Добрев, Поръчките ще бъдат изпълнявани след 01.09.2022 г. ! При поръчка над 29.99 лв.–20% отстъпка ! , София

Контакт

Божана Димитрова. Кауза радио журналист

Ивайло Христов

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :2015
Страници: 192
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Мемоари, биографии книги, Журналистика и медии книги

Доц. д.н. Ивайло Христов преди две години решава да напише книга за радиото, да превъзмогне отказа и колебанията на Божана Димитрова. И ето, в навечерието на осемдесетгодишния радио юбилей се връщаме към изреченото от доайена на българската радио журналистика проф. Веселин Димитров още преди десет години.

"Устремното слово на Божана Димитрова е било винаги устремено към ефира, подчинено на прастар девиз - "От човека за хората". Едва ли някога тази българска радио журналистка е мислила с толкова силно звучащи думи. Но нейната силна интуиция за човешкото у хората хармонира с девиза за човеколюбието. Истинските радио журналисти пишат крайно рядко, още по-рядко публикуват написаното, а още по-малко или никак не пишат за себе си. А ето в годината 2004-та, Божана се осмели да направи такова четиво, нарече първата своя книга "Фрагменти". Къде шеговито, къде сериозно ѝ казах като редактор да добави на корицата "книга едно". Не пожела. Сигурен съм, че ще има "книга втора" за радиото, за всичките нейни много години в радиото..."
Веселин Димитров

Почти пророчески думи, прибавя авторът Ивайло Христов в края на такава "книга втора" и държи на заключението на професора: "В библейската притча за талантите е казано, че те не бива да се пропиляват. И още нещо е завещано там: "Не крийте светилника под одъра!".

Доц. д.н. Ивайло Христов е преподавател в "УНСС" по "История на българската журналистика" и "Народопсихология". Автор на петнайсет книги за бележити културни дейци: Леда МилеваНиколай ХайтовМарко Семов и други. Последният му труд "Българският национален характер" е посветен на промените в душевността на нашия народ.

Забележка: Коричната цена е 15 лв.

Божана Димитрова. Кауза радио журналист, Ивайло Христов
Божана Димитрова. Кауза радио журналист, Ивайло Христов
Божана Димитрова. Кауза радио журналист, Ивайло Христов
Божана Димитрова. Кауза радио журналист, Ивайло Христов