Нация на бързото хранене - Ерик Шлосър
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Веселин Добрев, Поръчките ще бъдат изпълнявани след 01.09.2022 г. ! При поръчка над 29.99 лв.–20% отстъпка ! , София

Контакт

Нация на бързото хранене

Ерик Шлосър

Продадена
употребявана книга
Корица: мека
Година :2012
Страници: 348
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Здраве и диети книги, Хранително-вкусова промишленост книги

Вредните храни от веригите за бързо хранене променят все по-бързо пейзажа, увеличават пропастта между бедни и богати, предизвикват епидемия от затлъстяване и са основна движеща сила на разпространението на американския начин на живот по света. Това е дълъг списък с обвинения, но Ерик Шлосър ги съвместява с майсторска смесица от първокласна журналистика, горчиво чувство за хумор и внимателна аргументация в своята книга „Нация на бързото хранене”. С нея той разбива митове и изравя купчина обезпокояващи, но интересни истини – от порочния съюз между собствениците на веригите за бързо хранене и Холивуд до потресаващите промени, настъпили в производството на хранителни продукти и попкултурата.

Ерик Шлосър е журналист от „Атлантик Мантли” и автор на „Секс, наркотици и евтина работна ръка на американския черен пазар” и „Преглътни това”. Негови статии са публикувани и в списание „Ролинг стоун”, „Нейшън” и „Ванити Фейър”. „Нация на бързото хранене” се задържа повече от две години в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс” и е преведена на двайсет езика.

Американските медии я определят като „книга за американския стомах” Тя е хроника на революцията в икономиката и гастрономията на САЩ, която макар и да тече напълно открито, рядко е изследвана. Ако е вярно, че човек е това, което яде, то тази книга може да се нарече „анатомичен атлас на Америка”.

„В момента американците харчат повече пари за fast food, отколкото за висше образование, компютри, компютърен софтуер, нови коли, филми, книги, списания, вестници, видеоклипове и музикални записи, взети заедно.” Това четем в новоизлязлата книга на Ерик Шлосер „Нация на бързото хранене”. „Нация на бързото хранене” описва еволюцията на храненето в Съединените щати и как бумът на fast food съвпада с навлизането на автомобила. Постепенно независимите ресторанти се превръщат в еднотипни места за хранене, които се целят в един основен пазар – семейната единица. Ерик Шлосер разкрива как McDonald's основават маркетинговата си стратегия на тази на Walt Disney. А тя работи безотказно, защото децата не идват сами в ресторантите, а следвани от своите родители, баби, дядовци. Така се създава и лоялност към бранда, защото децата запазват топли чувства и продължават да посещават McDonald's и когато пораснат.

Забележка: Като нова, коричната цена е 15 лв.

 

Нация на бързото хранене,  Ерик Шлосър
Нация на бързото хранене,  Ерик Шлосър