Илия Павлов. Шеметна съдба - Алберт Леверсон
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

Илия Павлов. Шеметна съдба

Алберт Леверсон

Корична цена: 19.00 лв. - 47 %
Цена 10.00 лв
преоценена нова книга
Корица: твърда
Година :2008
Страници: 240
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Публицистика и документалистика книги, Мемоари, биографии книги

На трийсет години Илия Павлов става милионер, на четирийсет - милиардер или най-малкото почти милиардер. Нарежда се на осмо място по богатство в Източна Европа. Възходът му е съпричастен с това, което фигуративно се нарича наполеоновска съдба. Сензацията на България е Илия Павлов. За 10-15 години придобива милиард и половина. Оценките за него са противоречиви. Западните институции го характеризират като олигарх и бос на престъпния свят. От незапомнени времена се повтаря фразата: "Зад всяко богатсво стои престъпление".
Тази книга не си поставя за цел да го оценява или възхвалява. Тя се стреми да фактографира неговия възход, да надникне в душевността му, да разбере как се натрупва богатството. България, казва той, не е имала Круп, Онасис, Бил Гейтс, а ги заслужава. Често говори за Доналд Тръмп. Идеалът е голям. Във всички времена тези, които са тръгнали от нулата и са стигнали върха, будят завист и възхита.
Основа на тази книга са интервютата на Илия Павлов. За него те са това, каквото за Георги Марков са задочните репортажи. Чрез мислите им може най-добре да ги разберем. В разцвета на годините си и двамата стават жертва на покушение.

Илия Павлов. Шеметна съдба, Алберт Леверсон