Христофор Колумб мореплавателят - Самуел Е. Морисън
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Веселин Добрев, Над 30 лв.- 20% отстъпка, София

Контакт

Христофор Колумб мореплавателят

Самуел Е. Морисън

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :1969
Страници: 224
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Мемоари, биографии книги, Кораби, морета и океани книги

Биографичният роман на капитан Самюeл Морисън за живота и делото на Христофор Колумб е литературна сензация, неслучайно спечелила наградата "Пулицър". Това не е фризираният разказ на "кабинетните навигатори" и "книжните адмирали", както сам ги нарича авторът, а правдива, достоверна и мъжка история, написана от опитен моряк, дръзнал да повтори легендарните пътешествия на Христофор Колумб.
В същото време биографичният роман на Самюъл Морисън е увлекателен, напрегнат и динамичен, изпълнен с неочаквани обрати и жестоки превратности като самия живот на откривателя на Новия свят. На читателя не е спестено нищо - нито пъстрата историческа картина на епохата, нито върховете и паденията на първооткривателя, нито жестокото отношение на испанците към невинните деца на природата, които срещат...
Това е книга, в която документалното и художественото се преплитат, за да сътворят биографичен шедьовър, посветен на една от най-великите личности в световната история - адмиралът на морето-океан Христофор Колумб.

Христофор Колумб мореплавателят,  Самуел Е. Морисън
Христофор Колумб мореплавателят,  Самуел Е. Морисън