Спазвам правилата: учебно помагало за 2. клас - Любен Витанов,Таня Кечева, Красимира Брайкова
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Веселин Добрев. При поръчка над 29.99 лв.–20% отстъпка ! , София

Контакт

Спазвам правилата: учебно помагало за 2. клас

Любен Витанов,Таня Кечева, Красимира Брайкова

Продадена
употребявана книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 30
Формат: голям
Език: български
Състояние: добро
Категория: Учебници и помагала за 2. Клас, Образование книги

Скъпи деца,
Спазвайки правилата, ето че вече сте във втори клас. С помощта на тази книжка ще ви запознаем с още правила за: безопасно поведение на пътя и при използване на градския транспорт; какво представлява училищният правилник и какви са правата и задълженията ви като ученици; безопасно поведение при бедствия и аварии и как да използвате детски противогаз. Ще ви разкажем още някои интересни неща за българските празници и ще ви помогнем да се подготвите за тях, като изработим заедно различни изделия.
Пригответе си листа, химикалки, цветни моливи, ножици и лепило и хайде с нас на усмихнато пътешествие в света на правилата!

    Методиката продължава да се развива около интегрираното учебно съдържание в часа на класа. Отново се предлагат добре структурирани теми и учебни задачи, които да покрият всички основни проблеми от целия спектър на обучението по безопасност на движението по пътищата, поведение при бедствия и аварии, пожарна и аварийна безопасност и др. Приоритетни са темите, свързани с обществения транспорт, безопасното пресичане, действията при бедствия и аварии и др. Увеличава се броят на темите, свързани със здравното образование, нравственото и патриотичното възпитание и отношенията в клас. Предложени са нови теми за правата и задълженията на децата, като акцент се поставя върху баланса между права и отговорности. Нови са и темите за подготовка за празника на училището, за уменията и хигиената на учене, за подготовката за лятото и др.
    Отново важно място се отделя на подготовката за празници, където учениците активно си взаимодействат, работят в екипи и осъществяват различни проекти.
Продължава съчетаването на елементи от традиционното и интерактивното обучение. Както и ориентацията към ученето чрез откриване и ученето в процеса на непосредствената практическа дейност. Затова продължава и прагматичният подход, при който всяка тема предлага необходимата информация, дискусии, анализ, решаване на проблеми, рисуване, практическа работа, конструиране и моделиране.

Забележка: 


На 2-3 места им няколко попълнени с химикалка и цветни моливи упражнения. 

3-4 листа от приложенията към помагалото липсват /изрязани са/.

Коричната цена е 5 лв.

Спазвам правилата: учебно помагало за 2. клас , Любен Витанов,Таня Кечева, Красимира Брайкова
Спазвам правилата: учебно помагало за 2. клас , Любен Витанов,Таня Кечева, Красимира Брайкова