Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи - Стоимен Каремов; Росен Димитров
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Веселин Добрев, За сума над 40 лв.- 25% отстъпка, София

Контакт

Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи

Стоимен Каремов; Росен Димитров

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 136
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Техническа литература, Авиация книги
От края на ХХ век във военинте конфликти все по-често се използват безпилотин летателни апарати за изпълнение на задачи, свързани с бойното осигуряване на войските.
Развитието на технологиите в самолетостроенето и най-вече на електрониката доведе до създаване на безпилотин летателии апарати с различно предназначение. Засега в бойните действия най-често се използват такива за наблюдение и водене на въздушно разузнаване, за радиоелектронно противодействие, за лазерен подсвет на целите, за коригиране на огъня на артилерията, за ретранслиране на сигналите и др. Сериозни резултати са постигнати в опитите да се въоръжават безпилотни летателни апарати с управляеми ракети „въздух-земя" и„въздух-въздух" за поразяване на земин и въздушни цели.
Опитът от войните в Персийския залив и на Балкаинте показа изключгителните възможности, разкриващи се при масовото използване на безпилотните летателни апарати на всички инва - стратегическо, оперативно и тактическо. Това дава тласък за ускорена разработка на програмите, особенно тези, свързаин с въздушното разузнаване.
В последните годиин безпилотните апарати се използват и за невоенни цели от развитите в авиациоино отношение страни, като им се възлагат за изпълнение задачи, отнасящи се до наблюдеинето на газопроводи, електропроводи, възникнали пожари, екологични замърсявания и др.

В книгата е направен опит да се проследят възникването, съвременното състояние и перспективите за развитие на безпилотинте летателни апарати. Въз основа на публикуваните материали е анализирано и участието им в последните локални конфликти.

Забележка: Като нова, коричната цена е 8 лв.

Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи, Стоимен Каремов; Росен Димитров