Специфика на българското "дисиденство" - Наталия Христова
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Намалени нови книги, София

Контакт

Специфика на българското "дисиденство"

Наталия Христова

Корична цена: 12.00 лв. - 50 %
Цена 6.00 лв
преоценена нова книга
Корица: мека
Година :2005
Страници: 384
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Публицистика и документалистика книги

Доц. д-р Наталия Христова е преподавател по съвременна политическа история и история на модерната българска култура в Нов български университет. Години наред работи в Института по история към БАН, секция "История на България след Втората световна война". Авторка е на книгата "Власт и интелигенция. Българският скандал "Солженицин" 1970-1974" и на десетки студии и статии, посветени на българското общество и култура през втората половина на ХХ век.

Книгата "Специфика на българското "дисидентство" е провокация на авторката към себе си, към специалистите, които се занимават с проблема и към читателите.
Книгата предлага един неочакван поглед към феномена, неправилно наричан "дисидентство", разбиран от авторката като интелектуално противопоставяне, като норма на поведение, като начин за влияние върху по-широк кръг хора, като нравствен избор.
Изследването не е опит за конюнктурно пренаписване на историята, напротив - то е опит за обективно разкриване на позициите и поведението на българските интелектуалци в годините на социализма.

Специфика на българското