Книга за майката - Христо Михов
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Веселин Добрев. Поръчките се изпълняват в 7 дневен срок. , София

Контакт

Книга за майката

Христо Михов

Продадена
употребявана книга
Корица: мека
Година :1998
Страници: 320
Език: български
Състояние: добро
Категория: Книги за родители, Книги за дома и семейството
"КНИГА ЗА МАЙКАТА" от известния и уважаван педиатър професор д-р Христо Михов е полезна за всяка майка и представлява ценен помощник при отглеждането и възпитанието на детето през всичките периоди на детството. Съобразена е с особеностите на българския бит, хранене и култура. Книгата се отличава с достъпния си и понятен език и е разделена на три части: "Грижи за здравото дете", "Болното дете и грижите за него", "Медико-социални проблеми в семейството". В първата част се разглеждат детайлно от самото раждане растежът и развитието на детето, храненето, нервно-психичното развитие, възпитанието и закаляването, профилактика, ваксинации. В "Болното дете и грижите за него" са дадени накратко най-честите и важни заболявания на детето по системи.. Има ясни указания как майката трябва да се грижи за болното дете и как да реагира при критични ситуации. Подчертано е многократно в кои случаи да се търси спешно медицинска помощ. В третата част "Медико-социални проблеми в семейството" се описват на достъпен език, проблeмите свързани с наследственото предаване на болести, морално етични и социални проблеми като: осиновяване на дете, нежелана бременност, бащата е далеч за дълго време, бременност и рискът от нея и много други.

Книгата има богат снимков материал и азбучен указател, с помощта на който можете лесно да намерите интересуващия ви въпрос.

ОЩЕ: Проф. д-р Христо Михов е сред най-известните и уважавани български педиатри, дългогодишен ръководител на катедра по детски болести, който работи над 50 години с деца. Автор е на редица книги за лекари, студенти, медицински сестри и акушерки, издадени у нас и в чужбина.


Забележка: Захабена корица, книжното тяло е в  добро състояние.

Книга за майката, Христо Михов
Книга за майката, Христо Михов
Книга за майката, Христо Михов