Жените и парите - Сузи Орман
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Редки книги, в летен отпуск до 22.08.21 г., София

Контакт

Жените и парите

Сузи Орман

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 296
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Бизнес книги

“Да си богат означава не само да имаш имане, а и да умееш да го използваш по най-добрия начин” казва Сервантес. В период на световна финансова и икономическа криза, тази мисъл звучи съвсем на място. Едва ли можем да говорим за трупане на богатство в момент, когато всеки ден слушаме и четем за фалирали банки и финансови институции, за рецесия в бизнеса, за нарастваща безработица и свиване на потреблението на всички нива. Именно в такова време обаче, проблемът за това как управляваме парите си (независимо дали става въпрос за внушителна банкова сметка или за скромна заплата) става особено актуален.

Умеете ли да се разпореждате със своите финанси? Този въпрос задава специално на представителките на нежния пол Сузи Орман в книгата си “Жените и парите”. Мнението, че що се отнася до парите, жените са емоционални, хаотични и действат не особено рационално, е широко разпространено. В обществото властват и редица стереотипи: жените са ужасни прахосници, не умеят да планират разходите си, заработват по-малко от мъжете... Ето защо Сузи Орман се е заела да изследва връзката на нежния пол с парите – независимо дали става въпрос за управление на семейния бюджет, купуване на жилище, договаряне на по-голяма заплата, финансиране на обучението на детето, спестяване в пенсионен фонд и т.н. Но авторката не спира само до анализиране на проблемите, които срещат жените, а предлага и конкретен пет месечен план, който ще им осигури така желаната финансова сигурност и независимост, и то в дълготраен план.

Ако се простирате “според чергата си”, правите разумни инвестиции за по-добро бъдеще и спокойни старини, ако си позволявате нещата, които желаете и успявате да покривате сметките и кредитните си вноски, значи вие имате изключително “здравословна” връзка с парите си. За вас парите са не цел, а средство – да живеете възможно най-добре. Ако обаче не сте овладели все още това изкуство (а колко от нас биха могли да се похвалят с подобни успехи всъщност!), значи има какво да научите от книгата на Сузи Орман.

Жените и парите, Сузи Орман