Евангелие от Юда -
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Книги - при покупка на 10 или повече книги получавате 30% отстъпка , София

Контакт

Евангелие от Юда

Продадена
употребявана книга
Корица: мека
Година :2006
Страници: 180
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Християнска религия книги, Религия книги

Евангелието от Юда, една от най-важните находки в юдейско-християнската археология, има злочеста съдба. Повторната поява на папирусите след дълги векове на забрава е само началото на едно изпълнено с превратности приключение, в което участват търговци на антики, богати колекционери и амбициозни учени. При всеки етап от това пътуване състоянието на безценния документ се влошава все повече и повече, докато накрая ръкописът се превръща в парчета накъсан папирус. Дали гласът на Юда Искариот няма да заглъхне навеки?

В тази книга ще намерите едно писание, което ранноцърковните отци заклеймяват като ерес. Кодексът (или книгата) с Евангелието от Юда е намерен през 70-те години на ХХ в., когато няколко селяни го изравят от пещера в Среден Египет. От този момент започва дългата му одисея, в която той е купуван и препродаван от антикварите, укриван и пренасян на три континента. Всичко това има една трагична последица – папирусът се поврежда и натрошава на фрагменти. През 2001 г. ръкописът най-после попада в ръцете на екип учени, които се нагърбват с тежката задача да го реставрират.
Евангелието от Юда е преведено от коптски на английски език, а след това на български. Текстът е придружен от коментарни очерци, където интересната му история е обяснена в светлината на ранната Църква и се предлага ново тълкуване на благовестието на Исус Христос.

Евангелие от Юда,