Проблеми на съпоставителното изследване на българската и румънската фразеология - Стефана Калдиева-Захариева
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Намалени нови и нови книги, София

Контакт

Проблеми на съпоставителното изследване на българската и румънската фразеология

Стефана Калдиева-Захариева

Цена 16.00 лв
нова книга
Корица: твърда
Година :2005
Страници: 416
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Езикознание учебници

В предлагания труд за първи път се проследяват в цялостен план и върху възможно най-пълно фактологично документиране фразеологичните системи на българския и на румънския език.
Фразеологията обикновено е определяна като най-специфичен и поради това и най-труден за превод дял от изразното богатство на всеки един език. Съпоставителното типологично изследване допринася за откриване на нейните действителни специфики в конкретния език, на случаите на еднаквост, на близост, сходство и на различие. Книгата е първата част от многоаспектно проучване на фразеологията на двата езика, принадлежащи към различни езикови семейства, но развивали се в рамките на балканската езикова общност. Тя анализира фразеологичния материал откъм компонентите и структурната организация на фразеологичните единици, като същевременно осветлява редица граматични проблеми, отразяващи се непосредствено в тях. Показва характеристиките на формата в тясната им връзка с типовете семантика при фразеологията.
Книгата е предназначена за филолози, за преводачи, за българските студенти от специалностите румънска филология и балканистика и за румънските студенти, изучаващи българска филология, както и за всички, които се интересуват от проблемите на фразеологията.

Проблеми на съпоставителното изследване на българската и румънската фразеология, Стефана Калдиева-Захариева