Наследствени пенсии - Райна Койчева
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - годишен отпуск до 14.08.22, София

Контакт

Наследствени пенсии

Райна Койчева

Корична цена: 14.00 лв. - 64 %
Цена 5.00 лв
преоценена нова книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 256
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Правна литература

Райна Койчева е главен асистент по трудово право и обществено осигуряване в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство и доктор по право.
Изследването обхваща всички основни проблеми, свързани с темата, а именно: значение, понятие и обща правна характеристика на наследствените пенсии, разграничение с наследяването, с личните пенсии, както и с други осигурителни плащания по повод на смърт, общи и специфични предпоставки за придобиване право на наследствена пенсия, особености на осигурения социален риск „смърт", кръг на осигурените лица, правила за определяне размера на наследствените пенсии, особености на пенсионното производство по наследствените пенсии.
Направен е задълбочен исторически анализ на развитието на института на наследствените пенсии в България от Освобождението до наши дни (1880 - 2000 г.), както и редица съпоставки с правната уредба на наследствените пенсии в държавите от Европейския съюз, в Русия, Украйна и Канада. Анализирана е правната регламентация на наследствените пенсии в конвенциите и препоръките на МОТ, както и относимите към тази материя разпоредби в правото на Европейския съюз, а също и българската и европейската съдебна практика.
Монографията е предназначена преди всичко за специалистите в областта на осигурителното право - научни работници, служители в НОИ, съдии и адвокати, но би могла да бъде полезна и на студентите от юридическите факултети, както и на всеки, който се интересува от проблемите на наследствените пенсии.

Наследствени пенсии, Райна Койчева