Спортни травми - Никола Дагоров
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при поръчка над 10 книги, получавате 20% отстъпка, София

Контакт

Спортни травми

Никола Дагоров

Продадена
нова книга
Корица: мека
Година :2015
Страници: 144
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Спорт книги, Медицина учебници

Доц. д-р Никола Дагоров е добре познат сред българските треньори и специалисти по спортна медицина. Той е един от най-изтъкнатите спортни травматолози у нас - специалист по рехабилитация на травмите и заболяванията на опорно-двигателния апарат.
Активен спортист - национален и балкански шампион по лека атлетика (троен скок), доц. Дагоров е създател на спортната травматология у нас. Основал е и е ръководил първата българска специализирана хирургическа болница за спортни травми към Републикански център по спортна медицина.
Доц. Дагоров е един от първите у нас, обърнали внимание върху огромното отрицателно влияние на травматизма и по-специално на уврежданията от физическо пренатоварване в спорта. Заедно с публикациите му върху същността и проявленията на уврежданията от "умора на тъканта", съществено значение имат и изследванията му върху травматизма при отделните видове спорт и спортни дисциплини, които му позволиха да разработи и предложи конкретни профилактични програми. Не мога да пропусна и оригиналните му изследвания върху дистрофиите на пателарното сухожилие у скачачи.
Като доцент към катедра "Спортна медицина" при НСА д-р Дагоров в лекционните си курсове и специализираните семинари за бакалаври и магистри е помогнал и помага много на бъдещите треньори и спортни педагози да предпазват възпитаниците си от травми.

Спортни травми, Никола Дагоров