Ракови заболявания при жените - Кери А. Макджин, Памела Дж. Хейлок
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при покупка на 10 или повече книги получавате 30% отстъпка, София

Контакт

Ракови заболявания при жените

Кери А. Макджин, Памела Дж. Хейлок

Цена 20.00 лв
рядка книга
Корица: мека
Година :2007
Страници: 386
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Здраве и диети книги

Ракови заболявания при жената
Как да ги предотвратим!
Как да ги лекуваме!
Как да ги победим!

Материалът в книгата е предназначен да предостави пълен преглед на информацията за рака при жените. Стремежът на авторите е да включат най-точните и надеждни сведения за всички научни новости след консултации с изтъкнати медицински специалисти.

Независимо от това, че напоследък все по-често се обръща внимание на здравословните проблеми, свързани с рака на гърдата, случаите на заболяването се увеличават в световен мащаб. Същото се отнася и за белодробния карцином, чиято честота нараства въпреки познанието за вредата от тютюнопушенето. Необходимостта от точна и навременна информация никога не е била толкова голяма. Жените и близките им трябва да бъдат осведомени и подкрепени в избора си на метода за лечение.
Дори и най-незначителните промени в женската гърда трябва да алармират лекаря, че се е случило нещо нередно. Например, въпреки че здравните грижи в Съединените американски щати са едни от най-добрите и достъпни в света, повечето от измененията в гърдата се откриват от самите жени или партньорите им. Повишеният акцент върху здравето на жените предполага по-обширна информация за разновидностите на рака, за да се потърси и избере навреме правилното лечение. Настоящата книга може да помогне за постигане на тази цел.
Ранното откриване и лечение на рака са в основата на дълготрайното преживяване. Някои форми на болестта могат да се открият при редовно самоиз-следване и чрез периодични профилактични прегледи. Думите "преживяване" и "рак" вървят заедно. Диагнозата рак невинаги означава смъртна присъда. Както за краткотрайното, така и за многогодишното преживяване е необходима точна осведоменост за избор на ефективно лечение.
Независимо от огромния напредък в диагностицирането и лечението, ракът остава една от най-страшните болести навсякъде по света. Диагнозата причинява смущение, шок и отчаяние у заболелите - неверие и внезапна промяна в живота им. През този стресов период трябва да се вземат важни решения, които често се усложняват от необходимостта да се определи лечебен метод при равностойни възможности за ефективност. Рядко е налице само един правилен избор, зависещ от начина на живот, семейната среда и същевременно допринасящ за намаление на тревогата и страха.
Авторите на настоящата книга, които имат голям опит в областта на онкологията, обясняват подробно всичко, което се отнася до най-честите реакции от страна на пациентките, когато им се съобщи диагнозата. Книгата съдържа практическа информация относно ранното откриване и профилактиката на рака, както и детайлно разглежда модерните терапевтични методи, които са най-подходящи за даден случай. Дават се указания за справяне с хроничното страдание, успешно възстановяване и завръщане на работа в старата или друга професия.
Настоящото трето, по-обширно издание съдържа важна нова информация. Авторите разглеждат детайлно последните научни постижения в изучаването на рака и практическото им приложение; в достъпен стил дават съвети на жените да разберат някои от физическите, емоционалните и социалните промени, настъпващи след края на лечението.
Книгата разглежда също текущите противоречиви мнения относно хормонозаместителната терапия при карцинома на гърдата. Добре са изложени последните генетични изследвания, тестовете за определянето на наличния риск от раково заболяване. Описва се действието на най-новите медикаменти, на костномозъчната трансплантация, на алтернативните и допълнителните терапии.
Книгата е ценен и обширен източник на информация за жените, семействата им, лекарите, сестрите, социалните работници и за всички, които се грижат за болните от рак. Описват се вълненията, смущенията, депресията и тяхното преодоляване чрез практични съвети за успешния резултат от лечението.
Предназначението на книгата не е само за жени, заболели от рак. Предлаганата информация може да се използва от всички интересуващи се от проблемите на рака.

Ракови заболявания при жените, Кери А. Макджин, Памела Дж. Хейлок