Оперативна детска урология - Марин Минков
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при покупка на 10 или повече книги получавате 30% отстъпка , София

Контакт

Оперативна детска урология

Марин Минков

Корична цена: 70.00 лв. - 93 %
Цена 5.00 лв
нова книга
Корица: твърда
Година :2006
Страници: 374
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Медицина учебници

Оперативната детска урология обикновено се разглежда като част от общата урология, детската хирургия, трансуретралната урология, пластичната хирургия, съдовата хирургия и пр. По своята същност обаче детските урологични хирургични намеси имат своите особености, които ги различават от останалите хирургични специалности, дори и от тези в детската възраст. Това се дължи на използването на различните технически прийоми както от класическата урология и детската хирургия, така и от пластично възстановителната, съдовата и др. хирургия.
Книгата е първият учебник за урологичните операции в детската възраст. Той е логическо продължение на монографията "Детска урология" от 2004 г., в която са анализирани цялостно детските урологични заболявания, но до момента на тяхното хирургично лечение.
Последната книга, в която са споменати и описани част от детските урологични операции, е "Оперативна урология" под редакцията на Н. Минков ("Медицина и физкултура", 1987). Оттогава досега настъпиха редица промени при хирургичното лечение на детските урологични заболявания. Навлязоха нови оперативни техники и подходи. Някои от старите не издържаха проверката на времето и се оказаха неефективни, а други са затвърдиха. Промениха се и индикациите за оперативно лечение. Докато в недалечно минало реконструктив-ните операции на пикочо-отделителната система при част от вродените аномалии се извършваха, когато детето премине едногодишна и по-голяма възраст, то сега те се провеждат до първия месец от живота на бебето. Навлязоха нови технически средства и консумативи при детските урологични операции.
В книгата "Оперативна детска урология" са разгледани почти всички отворени хирургични операции при урологичните заболявания в детската възраст. Операциите са разделени по топографски и по нозологичен принцип, като, са обхванати различните оперативни достъпи, рутинните и някои и по-рядко срещани намеси като бъбречната трансплантация и автотрансплантация, реконструкция на подковообразен бъбрек, тазова дистопия и пр.
Книгата е онагледана с почти 500 фигури, част от които са взаимствани от илюстрациите на R. Brammer, отпечатани в "Surgical Pediatric Urology" - 1977, Georg Thieme Publishers Stuttgart, а друга част са изцяло самостоятелни и са отразени не само класическите оперативни прийоми, но и най-съвременните хирургични подходи при реконструктивните и пластичните детски урологични операции.

Оперативна детска урология, Марин Минков