История на Русия Том 1-2 - В. И. Моряков
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Намалени нови и нови книги, София

Контакт

История на Русия Том 1-2

В. И. Моряков

Цена 32.00 лв
нова книга
Корица: мека
Година :2007
Страници: 746
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Исторически книги (история)

"История на Русия" е българското издание на проф. дин В. И. Моряков, преподавател в Историческия факултет на Московския държавен университет "М. В. Ломоносов"
Първи том обхваща IX - XVIII век. Периодът е съобразен с наложеното схващане сред руските историци за хронологическите граници на тяхната родна история. Руското средновековие е сравнително най-слабо познато у нас. Авторът строго спазва принципа на историзма, последователност в изложението, анализ на историческите явления.
Втори том обхваща историята на Русия от XIX до началото на ХХ век. Изграден е на принципа на тематично-хронологичния подход. Започва с убийството на император Павел I и идването на неговия син Александър I, който продължава възхода на Русия като европейска държава със собствен стил и подход при решаването на проблеми от вътрешен и международен характер. Приключва с рухването на самодържавието през февруари 1917 г., което поставя края на Романовата династия, стояла начело на Русия близо четири века, и началото на съветския период, по времето на който СССР става една от двете суперсили на ХХ век.

История на Русия Том 1-2, В. И. Моряков