За мен спомни си в утрешната битка - Хавиер Мариас
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Книги - при покупка на 10 или повече книги получавате 30% отстъпка , София

Контакт

За мен спомни си в утрешната битка

Хавиер Мариас

Цена 20.00 лв
рядка книга
Корица: мека
Година :2012
Страници: 384
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Романи, Художествена литература

Хавиер Мариас /1951 г./ е най-емблематичният съвременен испански писател. Днес книгите му са преведени на 35 езика, носител е на множество престижни литературни награди.
Романът "За мен спомни си в утрешната битка", един от знаковите за писателя, е отличен с наградата "Фастенрат" на Испанската кралска академия, наградата на Венесуела за испаноезична проза, френската "Фемина" за чуждестранна литература, италианската "Мондело" и др.
Разведеният неотдавна телевизионен сценарист Виктор е поканен на вечеря у Марта. Тя е женена, има двегодишно дете, но мъжът й е в командировка, а когато малкият най-сетне заспива, двамата с Виктор се уединяват в спалнята. Към три часа през нощта Марта, която внезапно се е почувствала зле, изпада в агония и умира. Така Виктор се оказва с мъртва жена в обятията посред нощ в непознат апартамент в Мадрид. Какво може да стори той? Да се отърве от трупа? За изтрие от телефонния секретар компрометиращото съобщение? Да съобщи на съпруга? Да събуди спящото дете или да му остави храна в хладилника за закуска? Това са само първите му пориви, но с всяка следваща стъпка Виктор затъва все повече и повече. Брилянтна история с непредвидим завършек, в която действието се разгръща по необичайни пътища напред и назад във времето като пъзел от късчета минало и бъдеще, добиващи различен смисъл. "Блестящо замислен и великолепно заплетен роман, който се чете с нендминато удоволствие" - пише Ла Вангуардиа.

За мен спомни си в утрешната битка, Хавиер Мариас