Феномени - Ани Джейкъбсън
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

Феномени

Ани Джейкъбсън

Продадена
нова книга
Корица: мека
Година :2017
Страници: 464
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Мистика и загадки книги

Разсекретена история на най-мащабните изследвания в областта на екстрасензорното възприятие и психокинезата

В продължение на повече от четири десетилетия Щатите са проучвали екстрасензорното възприятие и са го използвали в опити за откриване на заложници, бегълци, секретни бази и свалени самолети; за разкриване на тайните на други държави и за предотвратяване на бъдещи заплахи. Сред участващите особено активни са ЦРУ, Агенцията за военно разузнаване, Агенцията за национална сигурност, Агенцията за борба с наркотиците и армията.

Авторката на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Ани Джейкъбсън за първи път хвърля светлина върху тези радикални и спорни програми, като използва разсекретени документи и разговори с над петдесет участници в тях – бивши учени и аналитици от ЦРУ и Министерството на отбраната, както и екстрасенси.

Какви хора е наемало американското правителство за тези свръхсекретни програми? Как подхождат учените към подобна загадъчна тема? Какво е предизвикало интереса на правителството в тази област и дали проучванията продължават и до днес? „Феномени“ е завладяващо изследване, което разкрива докъде могат да стигнат правителствата в името на националната сигурност...

Няма съмнение, че всяка нова книга от научнопопулярната поредица на „Бард“ е събитие. Но книгата, която сега ще ви представя, надминава всичко, което сте чели до този момент. Известната американска журналистка Ани Джейкъбсън, чиито творби неизменно заемат първите места в листата на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ този път е дръзнала да сподели с нас шокиращи данни за работата за Управлението за перспективна разработка на отбранителни проекти към Пентагона. Ни повече, ни по-малко, фантастичните филми стават действителност – съществуват категорични доказателства, че оръжейната промишленост се стреми да превърне войниците в киборги. Финансирани са проекти, в които е включено имплантирането на чипове в човешките мозъци с цел да бъдат увеличени способностите на войните на бойното поле. Ако сте гледали поредицата от филми за Железния човек, много от случващото се на екрана вече съществува в живота – измайсторени на „екзоскелетони“, които осигуряват на сражаващите се много по-големи от обикновените човешки възможности. За да бъде напълно убедителна, Ани Джейкъбсън разговаря с повече от петдесет участници в експериментите – бивши учени и аналитици от ЦРУ и от министерството на отбраната. Посредством екстрасензорните способности на телепати биват откривани заложници, бегълци, прониква се в тайните на дружи държави. Преведена от Венцислав Божилов, „Феномени“ е завладяваща документална сензация, която разкрива докъде могат да стигнат правителствата в името на националната сигурност. Разбира се, това, което научаваме за Америка, с пълна сила важи за Русия, за Китай и за другите мощни военни сили.

Феномени, Ани Джейкъбсън