Кой се бои от смъртта - Неди Окорафор
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

Кой се бои от смъртта

Неди Окорафор

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2020
Страници: 464
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Фантастика и фентъзи книги, Романи

Геноцид вилнее в Кралството на Седемте реки в постапокалиптична Африка. Агресорите нуру са решили да следват Великата книга и да унищожат народа океке. При поредното им нападение една жена е зверски изнасилена, но тя успява да избяга в пустинята. Там ражда момиченце с коса и кожа с цвета на пясъка и веднага разбира, че дъщеря ? е различна. Кръщава я Ониесону, което означава „Кой се бои от смъртта?“.

Години по-късно момичето чиракува при магьосник, който ? помага да разкрие съдбата си: тя трябва да освободи своя народ от тиранията на нуру. Поемайки по предначертания ? път, Оние ще се сблъска със силите на природата и традицията, ще опознае истинската любов и духовните мистерии на своята култура. А в края на пътешествието ? я очаква самата смърт...

Неди Окорафор е американска писателка от нигерийски произход. „Кой се бои от смъртта“ е първият ? роман. През 2011 г. той получава Световната награда за фантастика и е номиниран за наградата „Небюла“. HBO купува правата за сериал по книгата през 2017 г. Джордж Р. Р. Мартин, авторът на „Игра на тронове“, се присъединява към проекта като продуцент, а Окорафор е включена като консултант.

Кой се бои от смъртта, Неди Окорафор